04 helmikuuta 2013

Zanzibarilta terve!

Torstaina sanottiin heipat Moshille ja suunnattiin bussilla Dar Es Salaamiin. Hassua miten nopeasti voi kiintyä uuteen ympäristöön, sillä lähtö Moshista otti yllättävän koville! Itkuhan siinä tuli. Kuukaudessa ennättää jo kotiutua, oppia tuntemaan ihmisiä, paikkoja ja kaikille näille hyvästien jättäminen tietämättä millon pääsee takaisin on rankkaa.

Torstaina siis vietimme noin 10 tuntia bussissa. Yllättävän nopeesti matka meni, mutta mukavaksi sitä ei voi kyllä kutsua. Kolmenkymmenen asteen helle ja bussi jossa ei ole ilmastointia ei voi olla mukava yhtälö :) Darissa vietimme yhden yön, ennen lauttamatkaa Zansibarille Stone Towniin. Aamulla lähdettiin jo viideltä liikkeelle, jotta kerettiin ensimmäiselle lautalle. Täytyy sanoa, että Stone Town on täysin erilainen kuin Moshi, ne ovat kuin yö ja päivä! Tuntuu kuin olisi jossain aivan eri maassakin. Ilmasto on todella paljon kuumempi ja kosteampi, kadut ovat kapeita ja sokkeloisia sekä kaupungista huomaa, kuinka se on turistien suosiossa. Viikonlopun ajan ollaan yritetty liikkua kapungilla mahollisimman paljon, jotta oppisi tuntemaan jokaisen kadunkulman ja maamerkin, mutta ei olla yhtään reissua selvitty ilman eksymistä. Täytyy toivoo, että kuukausi on riittävän pitkä aika, jotta mekin voidaan oppia liikkumaan täällä sujuvasti ;)

Heti viikonloppuna käytiin ensimmäisellä retkellä, Prison Island ja Sandbank. Prison Island on pieni saari noin tunnin venematkan päässä, jossa on jättikilpikonnien suojelualue. Saarelle oli alunperin rakennettu vankila, mutta ilmeisesti sitä ei koskaan kuitenkaan käytetty syystä taikka toisesta. Nyt vankilan tiloihin on rakennettu hieno ravintola ja hotelli. Sandbank on pieni hiekkasaari keskellä merta, joka on suosittu piknik-paikka. Saarella meillä oli mahdollisuus snorklata, uida, maata auringossa. Ihana paikka!

 

 
 
sandbank

3 kommenttia:

  1. Lukaisin kerralla läpi viimeset 5 postausta kun en oo ehtinyt aiemmin niitä lukea, hyvä että jaksatte kirjottaa noin ahkeraan! Kuulostaa siltä, että ootte saanu tähän mennessä jo matkasta paljon irti :) Ja kiva että kirjotatte ihan arkisista jutuista, liika hehkutus saattais pistää tän lukijan vähän turhan kateelliseks ;) Tsemppiä Zansibarille, toivottavasti sielläkin kaikki sujuu hyvin!
    --Laura

    VastaaPoista
  2. Sitä aletaan olla jo ihanan ruskeita :) Kivoja juttuja
    ja ihania kuvia!!
    -Paula

    VastaaPoista
  3. Ihanan ruskeita tosissaan!! Mäkin niin haluaisin lämpimään.. vaikka ostinkin just uuden toppapuvun eikä mua nyt varmaan palele missään lämpötilassa ;) niin olis kyllä makee nähdä aurinkoa urakalla.. Ihania hetkiä teille sinne, aika juoksee siivillä! Kati

    VastaaPoista