13 maaliskuuta 2013

Hyvää Uutta Vuotta 1935!

Lauantaina saavuttiin Indonesiaan Balin saarelle. Singaporessa kolme päivää meni hurjan nopeeta, muutama lisäpäivä ei olis ollu pahitteeksi. Kaupunki oli todella kiva, molemmat tykättiin kovasti! Muutaman päivän perusteella Bali on vaikuttanut hyvin rennolta kohteelta, etenkin Kuta Beach jossa ollaan, on hyvin turistien suosima biletys- ja surffauspaikka.

Kun tultiin Balille kuultiin jo kentällä että täällä olisi tiistaina hiljainen päivä. Asiasta täysin tietämättöminä vähän googleteltiin asiaa ja saatiin selville että sehän on hindujen Uuden Vuoden päivä. Tiistaina siis “juhlittiin” tätä….Oikeastaan uuden vuoden juhlinnan hindut aloittivat jo maanantaina, suurin osa kaupoista yms meni kiinni jo lounasajan jälkeen ja illalla oli kaupungin läpi menevä kulkue. Tiistaina olikin sitten tämä hiljainen päivä, jolloin työnteko, tulenteko, sähköt, matkustaminen ja muu huvittelu on kiellettyä. Jopa kaduilla liikkuminen on kielletty, mikäli sinne eksyisi joutuu pidätetyksi. Me päätettiin kiltisti noudattaa sääntöä eikä poistuttu hotellialueelta, vaikka vähän olis houkutellutkin ;) Käytännössä koko Bali on kiinni hiljaisen päivän ajan lentokenttää myöten. Ainoastaan poliisien ja ambulanssien on sallittua liikkua päivän aikana.

Nyt on oikeesti viimisten viikkojen aikana tuntunu, että ollaan lomalla. Ihana fiilis! Mutta tässähän taitaa olla meille molemmille yhdistetyt talvi-, kesä- ja syyslomat, että syytäkin nauttia täysin rinnoin. Seuraavasta lomasta ei olekaan sitten tietoa….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti